Tužio firmu jer mu je bilo dosadno na poslu

Frederik Denard (44), je čovek kome je na poslu bilo toliko dosadno da je odlučio da tuži svoju bivšu firmu. Zbog dosade je, kaže, bio prisiljen da da otkaz pa sada od bivšeg poslodavca traži odštetu.

Denard tvrdi kako je radio samo monotone zadatke a posao ga je činio ‘depresivnim, uništenim i osramoćenim’, prenose britanski mediji. Denard je pred sudom ispričao kako su ga vrlo brzo po zaposlenju lišili svih obaveza i dužnosti, sve dok se nije osećao kao da ne postoji.

„Svaki sam dan išao na posao sa osećajem beznadežnosti. Kada sam stigao na posao, najčešće bih se rasplakao. Niko to nije primetio jer nikoga nije bilo briga da li sam na poslu ili ne“, ispričao je uzrujani Francuz za jednu francusku televiziju.

Advokat tužene firme je izjavio kako se Denard nikada nije požalio da mu je bilo dosadno i na tome će temeljiti celu obranu.

Ovo je tek drugi ovakav slučaj u Francuskoj. Prvi je bio Šarl Simon koji je tužio nacionalnu železnicu jer su ga poslali na odmor koji mu je mesečno bio plaćen skoro 5.000 evra i to je potrajalo punih 12 godina. Firma je potpuno zaboravila na njega, a sa njom se na kraju nagodio van suda.

Stručnjaci za sigurnost i zdravlje na radnom mestu objasnili su kako ovakvi slučajevi nastaju kada zaposleni osećaju da nemaju šanse za promociju i napredovanje.

– Predviđa se da je 30% Francuza nesrećno na poslu, a većina njih ipak ostaje u svojim firmama zbog straha od nezaposlenja, izjavili su stručnjaci.

Sud će Denarda saslušati u ponedeljak, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.