U trendu

U ovoj zemlji prilikom razvoda, kućne ljubimce će tretirati kao decu

Sudovi u Kaliforniji će, prema novom zakonu, kuće ljubimce smatrati zajedničkom imovinom supružnika koji se razvode, pa će psi, a možda i mačke, biti tretirani na isti način kao i kada se odlučuje ko će imati pravo na starateljstvo nad decom.

Prema novom zakonu, koji je potpisao guverner Kalifornije Džeri Braun, a koji stupa na snagu 1. januara, sudije će prilikom odlučivanja kome će pripasti kućni ljubimac odlučivati i na osnovu toga ko hrani ljubimca, ko ga vodi u šetnju i kod veterinara, kao i ko ga čuva, prenosi AP.

„Mislim da je to dobra ideja. Ja imam malog psa bišona koji se zove Rodni King Stoun i on je kao član porodice“, kaže advokatica iz Los Anđelesa Megan Grin, koja dodaje da je videla dosta razvoda tokom kojih su se parovi žestoko borili oko toga kome će pripasti kućni ljubimac.

1 komentar
  1. bambi

    Pa i u Srbiji se kucici tretiraju kao deca. Pogledajte, kuce moze da predje preko crvenog a covek ne. Kuce moze da pisa i kenja u parku ali ako bi to uradilo neko dete, svi bi napali roditelje. I sto je najvaznije, kuce ima pravo na oca pri razdvajanju oca i majke ali deca nemaju pravo na oca kada im bivsa tera inat. U ovom poslednjem slucaju, drzavu boli zlocko.

Napišite komentar