U trendu

Upornost joj se isplatila

Jedna žena položila je pisani vozački ispit iz 95. pokušaja!
Ova vest nam dolazi iz grada Seula, iz Južne Koreje.
Jedna Južnokorejka koja je pokušala da položi pisani ispit za dobijanje vozačke dozvole, sa skoro dnevnim pokušajima još od aprila 2005. godine, konačno je uspela u svom čak 95. pokušaju.
Ova žena, željna da postane vozač, potrošila je više od 4.200 dolara na naknade za zahteve za polaganje ispita, ali do sada nije uspevala da osvoji minimum bodova – 60 od maksimalnih 100 bodova, koliko joj je bilo potrebno da sedne za volan kako bi polagala test vožnje.
Ča Sa-son, stara 68 godina, konačno je položila pisani test osvojivši 60 bodova, izjavio je Koi Jang-čul, policajac koji radi u auto-školi u Jeonju, koji se nalazi na 210 kilometara južno od Seula.
Predstavnici policije kažu da je Ča Sa-son polagala ovaj test po stotinu puta, ali dosad nije uspevala da osvoji minimalni broj bodova. Lokalni mediji su naveli da je ona polagala ovaj test čak 95 puta.
Sada Ča Sa-son mora da položi i praktični test vožnje pre nego što dobije vozačku dozvolu, kaže Koi Jang-čul.
Mnogi novinari su zvali Ča Sa-son u nadi da će im ona dati bilo kakav komentar, međutim, sve je bilo bezuspešno. Jednom novinaru lista "Korea Times" ona je rekla da joj je vozačka dozvola potrebna zbog njenog posla prodaje povrća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.