U trendu

Upozorenje menadžerke: Zašto nikada ne bi trebalo koristiti šampone iz hotelskih kupatila

Verovatno ste se barem jednom našli u nekom hotelu ili smeštaju gde su vam ponuđeni šamponi i sapuni u ambalaži koja može biti dopunjena. Na prvi pogled, ovo deluje simpatično i praktično, ali zapravo može biti opasno na više načina.

Prvo i najosnovnije jeste pitanje higijene. Niko ne zna koliko dugo ti proizvodi stoje u hotelskim kupatilima i kako mogu uticati na vašu kožu ili kosu. Međutim, postoji i drugi, dodatno zabrinjavajući aspekt.

Menadžerka jednog hotela upozorava da takve proizvode ne bi trebalo koristiti jer nisu bezbedni. Naime, poklopac te ambalaže može se skinuti, a prethodni gosti mogu unutra staviti bilo šta, uključujući farbu za kosu ili izbeljivač. Zato menadžerka uvek preporučuje gostima da nose svoje proizvode za ličnu higijenu. Ako to ne žele ili ih nisu poneli sa sobom, mogu zatražiti nove setove iz recepcije. Bez obzira na to, nikada ne bi trebalo koristiti već otvorene i neupakovane proizvode iz hotelskih kupatila.

Važno je razmisliti o ovom savetu kako bismo se zaštitili od potencijalnih rizika i održali ličnu higijenu na visokom nivou tokom putovanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar