Usamljena socijalistička srca

Šta bi moglo da bude odlučujuće u izboru vašeg budućeg partnera? Inteligencija? Smisao za humor? Bogatstvo? Boja očiju? Ako ste član neke stranke, možda bi upravo političko uverenje bilo nešto što vas spaja/razdvaja. Zamislite sebe u sledećoj situaciji: otkrivate da je osoba koju ste upoznali, a koja vam se dopada, član koalicione partije (koju ne podnosite) ili opozicione stranke (koju još manje podnosite). On/ona pripadaju upravo onom bloku čiji je predsednik poslaniče grupe polio vodom istaknutog funkcionera vaše partije. Ili je član stranke koja je vašeg obožavanog vođu nazvala fašistom, i optužila ga za političko ubistvo koje se nedavno dogodilo.

Rešenje bi moglo da bude ili da vi promenite stranku (pa da vas nazivaju „golubom prevrtačem“) ili da vaš novi partner/partnerka učini to. Pošto oba scenarija izgledaju prilično neverovatno, najbolje je držati se svojih političkih istomišljenika. Upravo je zato i osnovana britanska agencija za usamljena srca, „Socijalistički partneri“.

I kao što sam naziv govori, ona se bavi spajanjem levo orijentisanih muškaraca i žena, koji još uvek nisu uspeli da pronađu svog levaka/levakinju. U ovoj agenciji iz Bredforda, prvoj koja spaja usamljene po kriterijumu političkih uverenja, desničari nisu dobrodošli. Setimo se, ipak, da je i takva ljubav moguća: u jednoj državi na brdovitom Balkanu upravo su levičari i desničari bili partneri u vlasti. Ali Britanci, možda malo manje skloni bizarnim situacijama, ipak se drže one stare: slično se sličnom raduje. Nedavno su vlasnici agencije ipak malo popustili, pa su dozvolili da i nekoliko liberalnih demokrata počne da koristi njihove usluge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.