U trendu

Useljavate u novi stan? Evo ko bi prvi trebao da pređe kućni prag

Verovanja širom sveta su toliko raznolika da nekada deluju i bizarno.

Ali, u nekim delovima sveta postoji jedna drevna tradicija koja kaže da prilikom useljenja u novu kuću ili stan treba pustiti da uđe prvo mačka!

Zašto ne pas, već mačka? Stvar je u tome što je pas biće koje živi u čoporu i koje se pokorava čoveku.

Međutim, mačka je nezavisno biće, ona je individualista i „šeta kuda joj se prohte“. Ako mačka prva uđe u kuću, tada energetski to više nije vaša kuća, već njena. Samim tim, kod vlasnika se automatski smanjuje vezanost za materijalne vrednosti.

Stoga će život vlasnicima stana postati smisleniji, sadržajniji, duhovno bogatiji, a oni će biti srećni i neopterećeni materijalnim životom u ovom nametnutom potrošačkom društvu, u kome svi radimo od jutra do mraka kao bismo isplatili kredite i rate telefona, automobila i svih ostalih skupocenih stvari.

Prema mačkama kao kućnim ljubimcima ljudi često imaju predrasude smatrajući ih hladnim, nezainteresovanim, pa čak i grubim cimerima. Međutim, to je daleko od istine. Ove čarobne krznene lepotice mogu biti savršene ljubimice za svakoga, kako za one koji mnogo rade pa nemaju vremena za ljubimce, tako i za porodice s decom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.