U trendu

Usvojila dečaka i šokirala se kada je saznala ko je on

Majka dvoje dece, koju su britanski mediji nazvali Džuli, u svoj dom primila je izbeglicu iz Avganistana. Tvrdio je da ima 12 godina iako je izgledao stariji. U početku je bio pristojan i stidljiv, ali je ubrzo postao agresivan i počeo da preti da će ubiti Džuli i njenu porodicu. Policija ga je uhapsila.

Džuli je u televizijskoj emisiji pozvala vlasti da bolje istraže ljude koji u tu zemlju dolaze kao izbeglice. Ona je rekla kako je socijalna služba zamolila da na nekoliko noći uzme mladića koji je rekao da se zove Abdul i da ima 12 godina.

Kada sam ušla u sobu ništa mi nije bilo jasno. Mladić je izgledao kao da ima najmanje 19 godina. Bio je vrlo tih i preplašen. Inače ne uzimam tinejdžere nego mlađu decu, ali zaista mu je trebao dom. Kada je kasnije otišao kod zubara na kontrolu, zubar mi je rekao da po njegovoj proceni mladić ima između 18 i 21 godine. Rekla sam to socijalnoj službi. Budući da je on rekao da ima 12, a zubar 21 godinu, socijalna služba je upisala da ima 16 godina – rekla je Džuli.

Kaže da je u početku sve bilo u redu, a onda se mladić naglo promenio.

– Počeo je da preti nakon što sam mu otvorila Fejsbuk nalog. Nadala sam se da će tako pronaći svoju porodicu. Nakon što je dobio nekoliko telefonskih poziva, postao je jako agresivan i bilo me je strah da ostanem nasamo sa njim. Počeo je verbalno da me napada i jedan član moje porodice je stao između nas, a Abdul ga je udarao. Tada sam pozvala policiju. Policija ga je uhapsila, ali pre toga Abdul mi je rekao kako zna gde živim i da će nas ubiti. I dalje me je strah – kaže Džuli.

Kaže kako je kasnije saznala da je Abdul na internetu tražio ekstremističke stranice i da je ranije bio uhapšen u Belgiji, prenose britanski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar