U trendu

Venčanje pod snegom

U filmovima izgleda kao da se svi venčavaju u junu. Međutim, i venčanje u zimskim mesecima može biti glamurozno i magično. Evo kako to postići.
Zamislite sebe i svog dragog u elegantnom stilu starog Holivuda: mladoženja u fraku, a mlada u beloj dugačkoj svilenoj haljini s belim krznom. Upotpunite svoj „zimski“ izgled ledom – dijamantima ili nakitom sličnom dijamantima. Devedeset procenata venčanica je bez rukava, ali to nije praktično za mladu koja želi da se slika i napolju ili treba da prepešači deo puta. Zato pripremite ogrtače, kapute i krzna. Možete uneti i malo nekonvencionalnog: preko bele venčanice stavite veliki crveni šal.
Što se tiče restorana, potražite onaj koji ima kamin za intimna zimska venčanja. Za veće skupove možete iskoristiti neko staro istorijsko zdanje ili privatni klub koji ima intimnu toplinu. Ukoliko se venčavate u nekom mestu ili zemlji u kojoj će sneg biti zagarantovan za vreme vašeg venčanja, ipak izbegnite prostoriju koja ima velike prozore da ne biste završili s turobnim sivim i kišnim danom mada priželjkujete lepe bele nanose snega. Možete iskoristiti sezonske novogodišnje dekoracije kojima je okićen restoran – tako ćete uštedeti novac jer će veći deo restorana već biti ukrašen. Takođe, proverite grejanje u restoranu tokom zimskih meseci.
Za meni možete da imate svu svoju omiljenu hranu, ali dodajte neke zimske specijalitete, kao što je, na primer, topla čorba od bundeve. Poslužite svoje goste začinjenim vinom, likerom od jaja ili toplom čokoladom. Tražite samo bele torte dekorisane pahuljicama snega, srebrnim ukrasima ili skulpturama od šećera.
Prilikom odabira cveća odlučite da li želite beli ili srebrni elegantni izgled, ili možda želite novogodišnje crveno-zelene tonove. Oni koji vole srebrnu boju mogu da potraže srebrni ili plavi eukaliptus u kombinaciji s belim cvećem, kao što su ruže, krokusi, ljiljani. Ako želite buket jačih boja, odaberite crvene ruže s borovinom. Sezonsko cveće kao što su lale, ruže i bobice biće jeftiniji izbor.
Prostoriju za prijem gostiju možete ukrasiti aranžmanima sa svećama na borovim grančicama ili malim svetiljkama – rastegnite ih na ulazna vrata ili preko stolova. Svetlocrvene bobice u činiji s plutajućim svećama čine jednostavan i jeftin aranžman za centar stola.
Pored toga, možete urediti da mlada i mladoženja dođu kočijama do restorana. U restoranu može biti i velika okićena božićna jelka. A oni koji to vole mogu postaviti i veliku skulpturu od leda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)