Vil Smit

Vilard Smit rođen je 25. septembra 1968. godine u Filadelfiji, kao drugo od četvoro dece u porodici. Vil Smit se u relativno kratkom periodu probio u glumačku elitu, ali i među najbolje rep pevače.

Repom je počeo da se bavi sa 12 godina. Malo kasnije je napustio prestižni masačusetski Univerzitet tehnologije i zbog toga izgubio visoku stipendiju, ali se to pokazalo kao odličan potez, jer je već sa 18 godina postao milioner. U mladosti je osnovao grupu „DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince“ sa svojim prijateljem Džefom Taunsom, poznatijim kao Prins (Rrince). Ova grupa je posle dužeg rada dobila i Grammy nagradu, koja je bila njihov jedini veći uspeh.

Od 1990. do 1996. godine, Vil Smit je glumio u nekoliko američkih porodičnih serija. Svoje prve filmske uloge dobio je 1993, ali zapaženije uloge počele su sa filmom „Loši momci“, 1995. godine. Usledila je serija akcija koja ga je i dovela u glumačku elitu: „Dan nezavisnosti“, „Ljudi u Crnom“ (I i II deo) i „Državni neprijatelj“. U ovom periodu počinje i solo muzičku karijeru i realizuje album „Wild Wild West“, koji nije doživeo veći uspeh.

Poslednji veliki uspeh Vil Smit je imao u filmu „Ali“, o legendarnom bokseru, koji mu je doneo Zlatni globus za najbolju mušku ulogu.

Vil Smit se 1995. godine razveo od svoje supruge Sheree Zampino, posle tri godine braka. Iz ovog braka ima jednog sina. Godine 1997. venčao se sa glumicom Jada Pinkett, sa kojom ima još dvoje dece. Ovaj par najavljuje ljubavnu komediju za koju zajedno piše scenario i u kojoj će zajedno glumiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.