U trendu

Za popunjavanje albuma sa sličicama za SP trebaće vam pravo bogatstvo

Većina odraslih seća se nervoze i uzbuđenja koju su osećali prilikom otvaranja svake kesice sa sličicama nadajući se da će baš u njoj pronaći sličicu fudbalera koja im nedostaje da popune svoj album Svetskog prvenstva.

Ali mlađe generacije ova tradicija ne zanima toliko, a i za ovaj hobi biće potrebno pravo malo bogatstvo.

Profesor Pol Harper, sa katedre za matematiku Kardifskog univerziteta izračunao je da su prosečno potrebne 773 funte ili oko 104 hiljada dinara da bi bez menjanja sakupili svih 682 sličica Paninijevog albuma ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Čak i uz mogućnost da sa 10 prijatelja menjate sličice, profesor Harper procenjuje da će ukupan trošak iznositi 30 hiljada dinara.

Zadatak je još teži i skuplji jer je Panini dodao i sličice za menadžere, stadione i legende Svetskog prvenstva. Za SP 1986. godine bilo je potrebno sakupiti 427 sličica, dok je za popunjavanje albuma za SP 2018. potrebno 682 sličice. Uz to, povećala se i cena paketa, pa je tako on za Evropsko prvenstvo 2016. godine koštao 50 dinara, a danas cena iznosi 80 dinara.

Ako kupite 137 kesica i imate neverovatnu sreću da ne dobijete nijedan duplikat, moraćete da potrošite 10.960 dinara da biste popunili album.

Jedan od načina za uštedu je razmena sličica među prijateljima, ali čak i uz tu taktiku, popunjavanje albuma je skupa zabava.

Profesor kaže da je „popunjavanje albuma postalo sve skuplje tokom godina, ne samo zato što ima više ekipa koje se takmiče, već zato što je Panini postao kreativan u davanju prostora reprezentacijama.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.