Zamalo umro čekajući devojku na aerodromu (foto)

Aleksander Sirk iz Holandije umalo nije preminuo čekajući 10 dana na kineskom aerodromu da bi se sreo sa devojkom koju je upoznao preko interneta.

Sirk (41) se preko aplikacije za upoznavanje oko dva meseca dopisivao sa 26-godišnjom Kineskinjom, koju je znao samo po prezimenu – Žang. Uprkos tome što su se njih dvoje dogovorili da sačekaju godinu dana pre zvaničnog upoznavanja, Sirk je odlučio da ne može da čeka.

Aplicirao je i dobio vizu za Kinu i poslao Žang fotografiju sa informacijama o svom letu, ali izgleda da Kineskinja nije shvatila o čemu se tačno radi. Osim toga, kada je stigao, ona je bila van grada na kozmetičkoj operaciji.

Ne želeći da lako posustane zbog odsustva jedine osobe koju, koliko, toliko, poznaje u zemlji sa više od milijardu ljudi, Sirk je odlučio da sačeka na aerodromu.

Nakon desetak dana otkako se Sirk „nastanio“ u aerodrom u gradu Čangša, dok je boravio u vazdušnoj luci, nije se preterano brinuo o sebi. Narušenog zdravlja, hospitalizovan je zbog umora, neuhranjenosti i neaktivnosti.

Nakon oporavljanja od posledica slomljenog srca, šoka i uopšte zbunjenosti celom situacijom, Sirk se vratio kući u Holandiju.

Žang je kada je saznala za sve što je prošao Sirk zvala bolnicu i zamolila da priča sa njim. Rekla je da trenutno ne može da dođe, ali je zamolila bolničko osoblje da pripazi na njega.

„Posle par meseci dopisivanja, odjednom mi je poslao fotografiju za šta sam mislila da je neka šala. Nije mi ništa javio nakon te fotografije“, rekla je Žang za lokalne novine.

Holanđanin nije odustao od upoznavanja 26-godišnje Kineskinje i ponovo planira da otputuje, prenose mediji.

Gepostet von CGTN am Sonntag, 31. Juli 2016

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.