U trendu

Zaneo se čovek: umesto u toalet aviona, krenuo u „bezdan“ (foto)

Putnik na aerodromu u Mančesteru, na letu između Velike Britanije i Pakistana, izazvao je ozbiljno kašnjenje jer je u pokušaju da dođe do toaleta dok je avion još uvek bio na pisti, otvorio – vrata za slučaj opasnosti.

Avion „Pakistan Erlajnza“ (PIA) 702 trebalo je da poleti iz Mančestera u Velikoj Britaniji do Islamabada u Pakistanu, ali je, kako navodi avio kompanija, doživeo kašnjenje od sedam sati, piše CNN.

Četrdeset putnika je iskrcano nakon incidenta, tokom kojeg se „izlaz automatski pokreće“, navodi se u saopštenju PIA.

Portparol aviokompanije rekao je CNN-u da je putnik otvorio vrata misleći da je to toalet, kao i da su svi putnici bezbedni.

Aerodrom u Mančesteru odbio je da komentariše incident koji se dogodio u petak uveče.

Iako deluje čudno, ovakvi slučajevi nisu tako neobični. U maju je jedan stariji putnik uhapšen i pritvoren u istočnoj kineskoj provinciji Šandong zbog ugrožavanja bezbednosti aviona, nakon što je pokušao da otvori izlaz u slučaju nužde.

U očiglednom pokušaju da „pobedi“ red za iskrcavanje, putnik je otvorio vrata za hitne slučajeve u blizini svog sedišta nakon što je avion sleteo.

U februaru 2018. godine vrata za hitne slučajeve otpala su sa aviona Dana Airlines-a koji je sletio u Abudžu, glavni grad Nigerije. Ola Orekunrin, doktor iz Lagosa, tvitovao je da su „izlazna vrata pala“ kad je avion sleteo na pistu.

(N1 Beograd)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar