U trendu

Zanimljiva optička iluzija otkriva jeste li prirodno inteligentna osoba

Jeste li se ikada osećali kao da se vaš um ili oči igraju s vama? Možda ste gledali u optičku iluziju. Naši mozgovi i oči rade zajedno kako bi pokušali da protumače ono što je ispred nas – ali iako možda pokušavaju da razgovaraju jedni s drugima jednostavnim jezikom, to može biti pomešano i zbrkano, piše Mirror.

Stvari poput boja, senki i perspektiva pomažu mozgu da razume šta vidi i počeće da stvara mišljenje na osnovu tih tragova – ali ako su oni dizajnirani na specifičan način, naš mozak može postati zbunjen. Ono što ga čini još zbunjujućim je to što dvoje ljudi mogu da gledaju u istu optičku iluziju i vide dve potpuno različite stvari.

U ovoj najnovijoj optičkoj iluziji, pred vama je izazov da uočite ono što je sakriveno na slici – a ono što vidite otkriva jeste li ‘prirodno inteligentniji’ ili ne. Kreirala ga je britanska internet štamparska kompanija Instantprint, a morate se koncentrisati kako biste pronašli skriveno voće među linijama i bojama. Prema Instantprintu, zabavna optička iluzija može vam otkriti puno o vama samima, uključujući i vaše profesionalne sposobnosti. Ako su vam oči dovoljno oštre, moći ćete jasno da vidite sakriveno voće, a očigledno ste, ako možete da ga vidite, „prirodno inteligentni“.

Za prirodno inteligentnije ljude, koji su sposobni da prepoznaju voće, kaže se da „malo verovatno uzimaju stvari zdravo za gotovo“ i uvek traže „nijanse u svemu“. Takođe, kao saradnici, smatra se da je s njima „zadovoljstvo raditi, brzo se snalaze i neverovatno su pouzdani. Oni koji su prirodno inteligentni verovatno će biti stimulativni, dobri u komunikaciji na mnogo različitih načina i uopšteno više organizovani. Za inteligentne osobe na radnom mestu se kaže da su neverovatno znatiželjni, ljubitelji informacija i izuzetno su spremni na sve. Bez obzira s čime se suočili, uvek imaju rešenje. Imaju snažne analitičke veštine – sposobni su da brzo prepoznaju obrasce, konceptualizuju ideje i žestoko sprovode planove.“

Dakle, možete li da pronađete pravo voće?

Odgovor koji tražimo je jabuka.

Pišite nam u komentarima jeste li uspeli da je uočite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)