U trendu

Zavirite u veličanstveni jahtu čije iznajmljivanje košta 4 miliona dolara nedeljno (foto, video)

Sa cenom iznajmljivanja koja iznosi četiri miliona dolara na nedeljnom nivou, ovaj brod predstavlja ostvarenje snova sa spa odeljkom na dva nivoa, ronilačkim centrom, posadom od 54 člana, dva heliodroma, bolnicom i naravno, centrom za krioterapiju.

Po svemu sudeći, za vlasnika Flying Fox jahte treći put će biti srećan. On ne samo da je želeo da oduševi svoje goste kada su prvi put zakoračili na njegovu 140 metara dugu i 400 miliona dolara vrednu Lurssen jahtu, već se, takođe, pobrinuo da im ispuni svaku želju, zapovest i hir. On je konstruisao spa centar na dva nivoa, profesionalni centar za ronioce, dva heliodroma za korporativne helikoptere, najveći bazen na jahti i centar za krioterapiju.

Dobre vijesti su da Flying Fox jahta sada postaje dostupna svima, tačnije onima koji mogu da plate njen najam od oko četiri miliona dolara nedeljno, dok je ovo ujedno upravo i najduža jahta koja se može iznajmiti.

Prvi pogled na tirkizni eksterijer otkriva sve što nam ona može ponuditi na svojih šest paluba. Na krmenom delu nalazi se ogromni bazen koji će vam odmah privući pažnju, a može se podeliti modularnim zidom na dva dela. Gosti na taj način mogu uživati u bazenu sa svežom ili slanom vodom, sa temperaturama koje se, takođe, mogu regulisati.

Konstruisana za privatnu upotrebu sa mogućnošću iznajmljivanja, ova jahta je u istraživanju i razvoju provela tri godine. Vlasnik je želio da se pobrine da jahta sadrži sve što su njegove prethodne dve jahte nisu mogle da mu pruže. Pored svojih neverovatnih dimenzija, Flying Fox jahta nudi neverovatni spoj vrhunske tehnologije i gracioznih enterijera. Velika paluba za sunčanje se tokom večernjih sati može pretvoriti u plesni podijum, nudeći živu muziku, privatno obedovanje i vatromet.

Glomazni spa centar jedan je od glavnih elemenata dizajna ove jahte, gde je njegov “morski lobi” definisan grejanim kamenim podovima i zidnim panelima od hrastovine. Unutar spa odeljka se nalaze sauna, tursko kupatilo, đakuzi i soba za relaksaciju. Flying Fox jahta takođe sadrži prvu krio-saunu instaliranu na jednoj jahti, što spa iskustvo prenosi na sasvim novi nivo.

Nadomak zen spa centra nalazi se deo namenjen roniocima, koji sadrži komoru za dekompresiju sa dovoljno mesta za tri osobe. Na jahti su gostima, takođe, dostupni instruktori za sportove, rekreativno i profesionalno vežbanje i ronjenje, a svaki od njih je ili nekadašnji olimpijski sportista ili nekadašnji pripadnik britanske vojske. Helikopterima na jahti upravljaju profesionalni piloti, dok ih održavaju profesionalni inžinjeri. Bolnica koja je, takođe, deo jahte u svom osoblju ima vrsne lekare, a konstantno je povezana sa bolničkim ustanovama na kopnu.

Takođe, na ovoj jahti se nalazi veličanstvena, otvorena kuhinja, u kojoj postoji pet tipova rerni, dva teppanyaki roštilja i al-fresco trpezarijski odeljak sa 24 mesta. Jahta dolazi sa pet kuvara koji će se pobrinuti da se uvek pridržavate svoje dijete, spremajući vam neverovatne specijalitete po vašoj meri.

Na kraju, moramo još napomenuti da jahta ima dovoljno mesta za 25 gostiju, dok je glavni apartman nudi, naravno, najveličanstveniji smeštaj od svih ponuđenih. On poseduje svoj privatni salon, gasni kamin, kao i privatni đakuzi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.