Živi svoje uloge

Hale Beri, lepa i očaravajuća, gotovo nestvarna želja, maglovito snoviđenje mnogih muškaraca, sada je pred vama. Rođena je 14. avgusta 1966. u Ohaju, u Sjedinjenim Američkim Državama, od majke belkinje i tamnoputog oca, kao da je od oboje nasledila samo najbolje.

Još kao sedamnaestogodišnjakinja učestvovala je i pobedila na takmičenju za tinejdž mis Amerike, posle čega su joj se širom otvorila vrata glamuroznog i zavodljivog sveta top-modela. Korak po korak, mlada i ambiciozna devojka iz Ohaja je strpljivo i uporno krčila svoj put ka zvezdama i snovima.

Prva uloga u televizijskoj seriji iz 1989. „Living dols“ donela joj je reputaciju glumice koja živi svoju ulogu. Govorilo se da je u pauzama za vreme snimanja ostajala duboko u svetu i mislima junakinje čiji je lik tumačila. S takvom posvećenošću i predanošću poslu i bezmalo izgledom boginje amazonki ratnica nije joj bilo teško da svoje snove pretoči u javu. Uloge i uspesi ređali su se jedan za drugim: „Bumerang“ s Edijem Marfijem, „Flinstonsi“, zapažena rola Doroti Dendridž, za koju je primila brojna priznanja, u „Predstavljamo Doroti Dendridž“, „H-Men“, nešto slabija „Gotika“ i tako dalje.

Ostaće zabeleženo u analima istorije filma da je Hale Beri osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu kao prva tamnoputa glumica kojoj je pripala ta čast.

Sve u svemu, sjajna žena. Njenom dečku siledžiji, s kojim je bila devedesetih i koji joj je u napadu besa ozledio jedno uvo, tako da na njega sada slabije čuje, ostaje samo da žali i uzdiše. A većini muškog sveta ta njena mana sigurno neće ni najmanje smetati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.