Život na visokoj nozi

Verovali ili ne, ali postoje kućni ljubimci koji žive u većem luksuzu od većine nas. Za njih se zaista ne može reći da žive pasjim životom.

Njih 20 spadaju u najbogatije životinje na svetu – ukupno imaju 306 miliona funti. Odakle njima toliki novac? Po objašnjenju britanskog lista „Dejli miror“, većini njih bogatstvo su ostavili njihovi vlasnici milioneri, koji su, očigledno, suviše ozbiljno shvatili dobrobit životinja.

Na vrhu liste nalazi se osmogodišnji alzaški ovčar Ginter IV, koji je težak 180 miliona funti. Nemačka kontesa Karlota Libenštajn umrla je 1992. godine i ostavila 60 miliona funti njegovom pokojnom ocu – Ginteru III. Mudro investiranje njenih poverenika utrostručilo je tu sumu, a rezultat toga bila je činjenica da je Ginter IV dobio sopstvenog batlera.

Drugi na listi je šimpanza Kalu, jer mu je njegova vlasnica Patriša ostavila 53 miliona funti. Naime, ona je promenila svoj prvobitni testament i sve ostavila svom ljubimcu, umesto svom mužu – koji nije ni znao da je izbačen iz testamenta.

Najbolje situiran kućni ljubimac u Engleskoj je svakako kokoška Gigu, kojoj je vlasnik ostavio deset miliona funti u nasledstvo.

Zatim na listi slede pas Tobi iz Njujorka sa 15 miliona funti, pa onda mačke Ani i Pepe le Po sa po tri miliona funti iz San Dijega. Oni tamo žive u kući od deset miliona funti, dok je osoba koja se brine o njima smeštena u mali stan. U San Dijegu su i još dve mačke sa po dva miliona funti.

Pas Muz, poznatiji kao Edi iz američke serije „Frejžer“, nije samo sedeo i čekao na nasleđe, već se sam bacio na posao. On po epizodi zarađuje 6.000 funti, a ukupno ima 1,8 miliona funti.

Lista se nastavlja uglavnom psima i mačkama, međutim, tu su i jedna kornjača i papagaj, ali i stado ovaca i goveda, i to zahvaljujući baš kraljici majci, koja je formirala fond od tri miliona funti za životinje.

Niko ne zna kako će ovi bogati ljubimci iskoristiti svoje nasledstvo i sav taj mukom stečen novac, ali ako su njihove gazde zaista želele da im ostave tolike količine novca, onda je to njihov izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.