Znate li čemu služi komad plastike koji dobijete pri dostavi pice? Nije ukras, već ima praktičnu namenu (VIDEO)

Ako ste ikada naručili dostavu pice, verovatno ste videli plastični „stočić“ u sredini kada ste otvorili kartonsku kutiju. Nije dekorativni dodatak, već ima praktičnu svrhu.

Taj plastični „stočić“ služi kao zaštita da se poklopac kutije ne zalepi za hranu. Pošto je pica obično još uvek veoma vruća kada je umotana, para koja izlazi iz nje slabi karton, te postoji mogućnost da se poklopac zalepi za picu.

Ovaj štit za picu je izmislila Karmela Vitale 1985. godine. Nazubljeni plastični komad se nalazi u sredini pice kako bi se sprečilo da se poklopac slegne i zalepi za picu.

Napravljena je od plastike jer je lagana, ali otporna na toplotu i obično ima tri noge i ravnu površinu kako bi bila što čvršća, a istovremeno smanjila količinu oštećenja na pici, piše Mashed.

Međutim, korisnici TikToka su otkrili da to nije njegova jedina namena. Naime, ako pogledate ovaj video klip, shvatićete da se ovim plastičnim komadićem možete poslužiti kada razdvajate delove pice, a da pritom prstima ne dodirnete druge delove, koji su verovatno namenjeni osobi koja s vama jede picu. Naravno, ako je ne jedete sami.

@dozdaily

LIFE HACK #5 „The pizza saver“ How to use it #lifehacks #food #foodie #foodhacks #education #pizza #medicine #health #fypシ #fyp #foryou #fy #viral #trending #foryoupage #trend #egypt

♬ Taste It – TELL YOUR STORY music by Ikson™

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.