U trendu

Znate li šta predstavlja ženski znak na WC-u? Nije haljina, kao što većina misli

Muški znak ima pantalone, ženski znak je u haljini – barem smo tako mislili do nedavno, dok kompanija Axosoft iz Arizone nije napravila kampanju kojom želi da izjednači muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, pa su u sklopu toga otkrili da se zapravo nikada nije radilo o haljini na ženskom znaku za toalet, piše The Mirror.

Tanja Katan iz Axosofta tvrdi da trougao nikada nije trebalo da predstavlja haljinu, već plašt, pa tako poručuju da žene mogu biti superheroji.

– U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Devojke i žene koje se zanimaju za nauku, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina – rekli su iz kompanije.

Kampanja It was never a dress ima za cilj da podstakne razgovore o prihvatanju žena u bilo koje zanimanje. Nije reč samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u mnogim zanimanjima i jaz koji vlada između zarada koje za isti posao dobijaju žene u odnosu na muške kolege.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)