Zov Dalekog istoka

Da li ste raspoloženi za kulinarsko putovanje na kojem ćete otkriti čari jedne daleke kuhinje? Iznenadite sebe i svoje prijatelje egzotičnim azijskim menijem.

Azijska kuhinja poznata je širom sveta kao bogata i zdrava. Evo nekoliko specijaliteta i predloga sa Dalekog istoka. Počinjemo sušijem sa lososom, a zatim slede riblji ražnjići, prolećne rolnice sa klicama, pačje grudi sa povrćem, ili probajte povrće u voku sa pačjim grudima. Na kraju se zasladite ni manje ni više nego pikantnim i egzotičnim prženim bananama u sosu od manga.

Ukusne egzotične specijalitete ne morate neizostavno jesti štapićima, ali se potrudite da sto bude adekvatno postavljen. Štapići dracene zaista su u modi. Ukrašena trakama i cvetovima orhideja ova biljka privlači pogled čak i tokom jela. Na ovu vrstu dekoracije nećete izgubiti mnogo vremena. Čine je nekoliko jednobojnih salveta koje su trostruko presavijene. Ukrasite ih dekorativnim štapićima za jelo i sve je spremno za uživanje. Za pozivnice ili menije možete upotrebiti isprepletenu asuru koja se zalepi na karton, a potom ukrasi bambusovim grančicama.

Evo još jedne ideje kako da brzo i bez velikih finansijskih izdataka dočarate dalekoistočnu atmosferu na svom stolu. Za to vam je potreban jednostavan set za sto, zeleno-bela vaza, nekoliko zelenih sveća i, eventualno, tanjiri sa motivima bambusa.

Na kraju vam ostaje još samo da se prepustite ovim egzotičnim ukusima daljine. Pozovite prijatelje na jedno pravo druženje u azijskom stilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.