Dijeta i seks

Dešava se da se ugojite više nego što biste želeli. Onda poželite da se rešite viška kilograma. Bavljenje nekom sportskom aktivnošću je odličan lek za to, naročito u vašim godinama, a to se može kombinovati i sa dijetom. Ukoliko se opredelite za neku dobru i zdravu dijetu, nećete se ni u jednom trenutku osećati kao da ste „podivljali od gladi“, niti ćete se patiti sa slabošću i nesvesticama. Ono ne baš prijatno što se u tom periodu može desiti jeste da izgubite želju za seksom – to se desi nemalom broju ljudi.

Ovaj gubitak želje za seksom nije redovni pratilac svake dijete. Ukoliko do tog gubitka želje ne dođe, ne znači da je dijeta loša, isto kao što ne znači da je dijeta dobra ako ne želite da vodite ljubav dok je se pridržavate. Kakva je, zapravo, veza između dijete i seksualne želje?

Ukoliko u toku držanja dijete izgubite želju za vođenjem ljubavi, postoji više mogućih objašnjenja za to. Jedno moguće objašnjenje jeste da zbog dijete imate manje energije – ne toliko malo da biste se fizički osećali loše, ali nedovoljno da biste bili raspoloženi za seks. Drugo objašnjenje jeste vaše oslabljeno samopouzdanje. Kakve sad pa to veze ima?

Jednostavno, dok držite dijetu, relativno često razmišljate o svom telu i o tome kako ste nezadovoljni njime (zato i držite dijetu, zar ne?). Pošto ste toliko nezadovoljni svojim telom, malo je teško opustiti se i želeti da vodite ljubav, jer vam se stalno čini kako biste bili neprivlačni svom dečku ili devojci, kako oni pristaju da vode ljubav s vama samo zato da vas ne bi povredili (što, naravno, nije tačno).

U svakom slučaju, ukoliko u toku držanja dijete iskusite ovu pojavu, pokušajte da ne brinete mnogo zbog toga. Ovakav nedostatak želje u toku držanja dijete se dešava, ali je to samo privremeno. Jednom kad se ponovo budete normalno hranili i kad budete opuštenije razmišljali o svom izgledu, želja će vam se vratiti, potpuno ista kao što je bila i pre. Zapravo, zbog pauze je moguće da će biti čak i jača nego ranije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.