U trendu

Mršavite udvoje

Šta vas je to privuklo dugogodišnjem partneru? Vi mislite da se radi o njegovom izuzetnom smislu za humor i sjaju u njegovim očima. Ipak, najnovija istraživanja tvrde sledeće: privukla vas je njegova težina! Da, parovi imaju u telu sličan nivo masnoća u času kada se upoznaju, a taj se odnos zadržava i tokom godina. Slična istraživanja dokazuju da je, ako jedan partner promeni neku svoju naviku, moguće da će ga drugi podržati i slediti u tome. Evo nekih saveta kako možete zajedno živeti zdravo i dugovečno.
Doručkujte zajedno!
Mnoga istraživanja pokazuju da ljudi koji redovno doručkuju imaju manje šanse da postanu gojazni od onih koji preskaču doručak. Zato izdvojite 15 minuta da jedete zajedno pre nego što požurite na posao.
Izbegavajte zajedničku užinu!
To što jedno od vas dvoje voli grickalice, ne znači da i drugo mora da se ponaša na isti način. Zapitajte se da li ste zaista gladni, ili samo „jedete u društvu“. Podstaknite i svog partnera da se zapita isto. Imajte u vidu da je muškarcima, generalno, dnevno potrebno više kalorija nego ženama.
Planirajte veličinu porcija!
Ako večeru jedete zajedno u dnevnoj sobi i ako se to obično pretvara u dugo večernje ćaskanje uz jelo, onda je bolje da ograničite količinu jela. Sipajte male porcije, a ostatak nek bude u kuhinji. Tako ćete izbeći moguće večernje prejedanje.
Umesto izlaska…
Možda nekad želite da jedete različite vrste hrane, recimo jednome od vas se jede nešto veoma kalorično, poput pice, a drugo želi lagani obrok kao što je suši. Organizujte izlazak u restoran u sopstvenoj kući: naručite jela u različitim restoranima.
Napravite jedan obrok na dva različita načina!
Kupite namirnice za zajednički obrok koji svako može personalizovati prema sopstvenim potrebama. Na primer – isti osnovni sastojci koriste se kad se sprema burito, kao i niskokalorična povrćna salata.
Ne žurite sa pićem!
Obično muškarci dobro podnose više alkohola (uostalom – takav je slučaj i sa kalorijama). Umesto da partnera pratite u piću, pauzirajte pijući sokove, ili pijte špricer umesto čistog vina. Takođe, podstaknite ga da se zaustavi posle dva pića, što je količina koja nije škodljiva.
Vežbajte u paru!
Izaberite aktivnost koja vam oboma odgovara, recimo džogiranje. Jedno drugo ćete podsticati i ohrabrivati da budete redovni u vežbanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar