Najbrža dijeta na svetu

Najbrža dijeta na svetu? Da li postoji ili je samo mit? Izraz najbrža dijeta odnosi se na dijetu u kojoj dolazi do brzog mršavljenja na prirodan način.

U današnje vreme, ljudi su postali svesni onoga čime se hrane, pa je gubitak težine postao jedan od glavnih ciljeva u njihovim životima.

Međutim, tokom samog procesa, oni veoma često znaju da naprave fatalne greške, usled kojih se ne rešavaju suvišnih kilograma, već još više povećavaju telesnu težinu. S druge strane, najbrža dijeta na svetu podrazumeva balansiranje hranljivih materija u željenom odnosu i održavanje broja kalorija na standardnom nivou.

Činjenice o najbržoj dijeti na svetu

Najštetnije od svih namirnica su one koje sadrže ugljene hidrate u prostim oblicima. Ako drastično smanjite unos ugljenih hiodrata, možete se automatki rešiti suvišnih kilograma. Prilikom planiranja najbrže dijete, potrebno je da u ishranu uključite namirnice koje su zdrave i hranljive. Drugi važan aspekt je da morate ograničiti kalorije na 1 500 dnevno, osim ako ste u režimu intenzivnog vežbanja. Stoga, brojite kalorije koje unosite u obrocima.

Ograničite unos prostih ugljenih hidrata

Ako želite da postignete brz gubitak suvišnih kilograma, morate eliminisati unos prostih ugljenih hidrata. Beli hleb, rafinisani šećer, belo brašno i pirinač imaju opasne posledice po organizam. U potpunosti izbegavajte brzu hranu. Umesto prostih, u ishranu uvrstite složene ugljene hidrate kao što su testenina od integralnih žitarica, crni hleb, ovsena kaša i kornfleks. Ove namirnice sadrže zdrave ugljene hidrate i od suštinskog su značaja za vas, u malim količinama.

Uvrstite u ishranu nezasićene masne kiseline

Omega-3 masne kiseline pripadaju grupi nezasićenih masnih kiselina koje su neophodne za ispunjavanje zahteva o hranljivosti u vašem organizmu. Različite vrste ribe, kao što su tunjevina, losos, haringa i skuša bogati su izvori omega masnih kiselina. Mlečni proizvodi, kao što su puter sa niskim sadržajem masti i sir, takođe sadrže nezasićene masne kiseline. Sočivo, mahunarke i grašak su, isto tako, odlični izvori nezasićenih masnih kiselina.

Veća količina proteina

Prilikom smanjivanja unosa ugljenih hidrata i masti, proteini postaju primarni izvor ishrane. Bogati izvori proteina uključuju namirnice životinjskog porekla, kao što su nemasno meso, pileća prsa, goveđa rebra i ćuretina. Pored ovih namirnica, potrebno je i da unosite veće količine voća i povrća, kako bi vaše telo dobilo dovoljne količine vlakana, vitamina i minerala.

Plan najbrže dijete na svetu

Započnite dan sa čašom tople vode pomešane sa sveže ceđenim sokom od limuna. Voda sa limunom poznata je i kao odličan emulzifikator masti u organizmu. Popijte najmanje tri čaše vode u roku od jednog sata kako biste očistili organizam rano ujutro. Potrebno je da tokom dana popijete oko tri litra vode.

Nikada ne preskačite doručak. Vaš doručak treba da se sastoji od jednog tvrdo kuvanog jajeta ili kajgane. Takođe, možete doručkovati ovsene pahuljice ili kornfleks sa obranim mlekom. Isto tako, možete pojesti bananu ili voćnu salatu koja se sastoji od jabuke, dinje i avokada.

U ručak uključite što više proteina i jedite nešto manju porciju nego uobičajeno. Kuvana piletina, riba ili grilovana ćuretina zajedno sa velikom salatom odličan je izbor.

Večera treba da bude što laganija. Preporučuje se vegetarijanski obrok. Pripremite supu od povrća. Povrće možete i peći uz minimalni dodatak maslinovog ulja.

Ako ste gladni između obroka, glad možete utažiti pomoću svežih voćnih sokova, kikirikija, krekera od integralnih žitarica i kokica. Izbegavajte fabrički proizvedene sokove, gazirane sokove i hranu koja sadrži šećer.

Izvor minimagazin.info

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike