U trendu

Napravite dijetni plan (2)

Često se čuje da je za uspeh u dijeti neophodno izmeniti svoje nezdrave navike i uvesti zdrave i preporučljive načine ponašanja. No, promena životnih navika ne dolazi preko noći, niti sama od sebe. Da bi promena navika bila uspešna – morate napraviti plan.
Odlučili ste da više vežbate i da se hranite zdravije? Ako svoje mršavljenje prepustite sreći i igri slučaja, ništa nećete uraditi. Napravite svoj dijetni plan saglasno savetima stručnjaka. Evo šta oni preporučuju:
Planirajte pripremanje hrane!
Napravite listu zdravih namirnica koje volite i na njih se fokusirajte u supermarketu. Budite realni – ne terajte se da jedete ono što ne volite i od čega ćete pre ili kasnije odustati. Na sreću, sve je veći izbor zdrave hrane.
Kupujte mudro. Neka vaša potrošačka korpa bude puna voća i povrća, kikiriki-putera, jaja, soje, integralnih žitarica i ribe.
Planirajte zdrave užine!. Dobar izbor su: nemastan jogurt ili sveže voće.
Kuvajte! Evo nekih zdravih, hranljivih i ukusnih predloga za pripremu:
Napravite domaći hleb sa iseckanim suvim voćem i koštunjavim plodovima. Isecite ga na kriške i nosite nekoliko kriški u plastičnim kesama.
Skuvajte veliku količinu domaće supe od povrća, koja može biti zamrznuta i potom servirana za nekoliko ručkova i večera.
Napravite veliku salatu sa puno povrća i sa integralnom testeninom. Neka količina bude dovoljna da je možete jesti i sledećeg dana.
Planirajte svoje vežbanje!
Prvo, porazgovarajte sa svojim doktorom, naročito ako patite od prekomerne telesne težine ili spadate u visokorizičnu grupu za srčane bolesti. Potom, vaš fitnes-trener može vam pomoći u pravljenju plana vežbanja.
Analizirajte svoj jutarnji raspored obaveza. Videćete da se tu negde može naći vreme za vežbanje. Neki ljudi misle da im je potrebno dva sata da se spreme za posao. Ali, to je previše, deo tog vremena se može sigurno bolje iskoristiti. Ako počnu sa jutarnjim vežbanjem, onda uvide da im zaista ne treba toliko vremena za spremanje za posao.
Budite svesni svojih izbora – koja sportska aktivnost i koje konkretne vežbe vam odgovaraju. Nema ograničenja, izbor zavisi isključivo od vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar