Ovo je čarobna čorba koja topi kilograme, a svi mogu da je priušte

Ova čorba pogodna je za svakoga, posebno za ljude koji imaju malo slobodnog vremena, jer je ovakav niskokalorični način ishrane bogat vlaknima, vitaminima i mineralima. To znači da ubrzava metabolizam, pomaže u sagorevanju masnoća i čišćenju tela od otrova. Jelovnik se temelji na čorbi, za čiju pripremu treba izdvojiti vrlo malo novca, a kako se kuva u većim količinima, može potrajati i nekoliko dana.

U pitanju je čorba od kupusa.

Ovu čorbu sa malo kalorija možete jesti u neograničenim količinima, u bilo koje doba dana. A najbolje od svega je što ćete uz to i mršaviti – što je više jedete, više ćete kilograma gubiti, tvrde znalci. Do gubitka kilograma dolazi jer je probavi potrebno mnogo više energije nego što čorba sadrži. Uz čorbu se, zavisno od dana, jede voće, povrće, nemasno meso, mleko i pirinač.

Već prvih nekoliko dana dijete može se istopiti 2 do 4 kilograma, od čega je najveći deo voda. Samo pridržavanje pravila može dovesti do postepenog gubitka masnoća i kilaže.

Recept za čorbu

Sastojci: 6 glavica luka, velika glavica kupusa veliki celer, 2 zelene paprike, 2-4 šargarepe, 4-5 paradajza ili 2 konzerve pelata, 1,5 l vode, 2 kocke za pileću ili goveđu supu, peršun, so, biber i začinsko bilje po želji

Jelovnik za sedam dana dijete

1. DAN

Jedite samo čorbu i voće. Možete jesti svo voće, osim banana. Piju se nezaslađeni čaj i voda.

2. DAN:

Jedite čorbu i povrće (sveže, kuvano, konzervirano). Izbegavajte pasulj, grašak i kukuruz. Za večeru se nagradite krompirom pečenim u ljusci, začinjenim s malo maslaca i soli.

3. DAN:

Dopušteno je jesti čorbu i svo povrće i voće. Ako ste se pridržavali dijete, trebalo bi da budete 2-3 kilograma lakši.

4. DAN:

Jedite čorbu, banane i nemasno mleko (može i jogurt ili kefir). Pojedite do tri banane.

5. DAN:

U neograničenim se količinama jedu čorba, govedina i povrće. Možete pojesti 300-600 grama kuvane govedine i 6 paradajza.

6. DAN:

Jedite čorbu, kuvanu govedinu i povrće. Možete pojesti dva ili tri odreska s povrćem (ne krompir).

7. DAN:

Uz čorbu je najvažniji integralni pirinač kuvan u vodi, začinjen prema želji. Jedite sve povrće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.