Slavni dr Oz tvrdi da je jelo koje Srbi obožavaju najbolje za skidanje masnoće sa stomaka

Čak i onima koji predano vežbaju, ponekad je vrlo teško da se reše masnih naslaga na stomaku i onih tvrdoglavih „ljubavnih bregova“.

Često znamo čuti kako se „ravan stomak gradi u kuhinji“ pa nailazimo na savete o namirnicama koje bismo trebali preskočiti, ali uvažena dijetetičarka i autorka Sintija Sas smatra kako nam na prvom mestu treba biti mudar odabir našeg svakodnevnog jelovnika.

„Ako jedete pravu vrstu namirnica, to vam može pomoći da brže izgubite masnoću“, istakla je u svom razgovoru za „Today“.

A koja je namirnica ustvari naš najveći saveznik za ravan i privlačan stomak? A ako pitate Sintiju, to je – pasulj.

„Ako postanete ljubitelj pasulja, to može vam pomoći da smršate i smanjite svoj stomak“, rekla je Sas i dodala kako osobe koje redovno jedu pasulj imaju manji obim struka i 22 posto manji rizik od gojaznosti.

S njom se slaže i popularni američki kardiolog i televizijska ličnost dr Mehmet Oz.

„Pasulj je pun topivih vlakana, koja podstiču dobre bakterije u crevima, čime se smanjuje upala povezana s stomačnom masnoćom“, izjavio je dr. Oz, koji preporučuje da malu porciju pasulja (jednu šoljicu) uključite u baš svaki obrok – čak i doručak!

Možda zvuči neobično, ali ustvari i nije toliko teško – pasulj možete dodati u salatu i čili ili, na primer, pripremiti ukusne mafine od slanutka, prenosi Avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.