U trendu

„Super“ predlozi za dijetu (2)

4. Jedite više malih obroka na dan umesto tri velika i smršaćete! To je delimično tačno – zavisi od toga kakvi ste. Ako volite više da pojedete, sa ovom metodom može se desiti da pojedete dva doručka, dva-tri ručka i nekoliko večera. Bezbedna varijanta je da jedete pet obroka dnevno, od kojih su dva isključivo voće i povrće.

5. Jedite namirnice koje sagorevaju masti! Smatra se da neke namirnice, kao grejpfrut i ananas, sagorevaju masti. Hmm… Da li zaista mislite da će jedan ananas sagoreti masti iz pola kilograma bureka? Ananas i grejpfrut su zdravi i treba ih jesti, svakako – a masti sagorevajte kretanjem. Ukoliko niste sportski tip, možete samo malo promeniti navike – idite peške u školu umesto autobusom (osim ako vam je škola stvarno predaleko – onda možete sići dve stanice ranije ili ići biciklom ako je to moguće), idite stepenicama umesto liftom i slično.

6. Dok držite dijetu, zaboravite na slatkiše! To uopšte ne funkcioniše, jer ako ste prinuđeni da se tokom dijete odreknete sve svoje omiljene hrane, vrlo brzo ćete vratiti mukotrpno skinute kilograme. Nije uopšte problem ako pojedete neki slatkiš – problem je ako jedete mnogo slatkiša. Budite umereni i sve će biti u redu.

7. Jedite od svega po pola – to jest, pola porcije prženih krompirića, pola čizburgera, pola čokolade, ukratko, po pola od svega što uobičajeno jedete! Ova taktika nije dobra, jer ćete time što prepolovite unos kalorija usporiti metabolizam. Kad se vratite na stari način ishrane, kilogrami će se nanizati i verovatno ćete završiti sa još većim viškom kilograma nego kad ste počeli sa dijetom.

8. Ako jedete odvojeno belančevine (recimo, meso) i ugljene hidrate (krompiriće, na primer), lakše ćete smršati. Ovakva dijeta je popularna jer daje rezultate – ali rezultati nisu zbog odvajanja vrsta namirnica (ako pojedete masnu pljeskavicu, a dva sata kasnije veliku porciju pomfrita, baš i nećete smršati), već zbog toga što ste prinuđeni da razmišljate o onome što jedete, pa onda i svesno odaberete šta ćete pojesti. Dakle, ne morate da odvajate namirnice – samo pazite šta i koliko jedete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar