U trendu

Uništite višak kilograma: Sledite 3 pravila tokom doručka

Jedna od najčešćih odluka koju donosimo svakako je da se hranimo zdravije, da se više krećemo i vežbamo te da eliminišemo suvišne kilograme.

Jedan od najboljih načina da se to postigne (i da napravite realne i dugotrajne promene u stilu života) jeste konzumiranje zdravog doručka svakog jutra.

Ali, kada je reč o doručku, bitno je napomenuti sa nije svaki doručak isti. Zapravo, pojedini izbori mogu izbaciti iz koloseka vaše napore da se rešite suvišnih kilograma, ako niste pažljivi. Umesto toga, pridržavajte se sledećih pravila koja vam mogu pomoći da smršate.

Jedite odmah
Istraživanja pokazuju da doručak pomaže u poboljšanju metabolizma pa je najbolje da doručkujete pola sata do sat vremena nakon buđenja.

To osigurava da se ne osećate tako izgladnelo kasnije, tokom dana i da ne napravite loše izbore za ručak i večeru.

Unosite proteine
Doručak bogat proteinima može odagnati “nalete” gladi tokom dana te vam može pomoći da jedete manje ostatak dana i da, na kraju, smršate. Istraživanja pokazuju da žene koje doručkuju jaja imaju tendenciju da duplo više smršaju u odnosu na žene koje doručkuju pecivo.

Proteini iz jaja povećavaju sitost i smanjuju osećaj gladi, što vam pomaže da unosite manje kalorija tokom dana. Pored toga, doručak bogat proteinima odličan je izbor ukoliko želite da imate osećaj sitosti i ispunjenosti energijom tokom celog dana, jer se probavlja sporije od drugih vrsta doručka.

Dodajte bananu
Konzumiranje doručka bogatog rezistentnim skrobom može vam pomoći da ostanete siti i da sagorite više kalorija, jer podstiče vaše telo da koristi masti za energiju.

Razistentni skrob sastavna je komponenta ovsenih pahuljica i banana – idealna kombinacija za ukusan doručak!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.