U trendu

Razmišljajte kao vitka osoba (2)

Da biste zamislili sebe kao vitku osobu, potrebno je strpljenje. Velika blokada za gubljenje težine nastaje ako želite previše da postignete za kratko vreme. Te nerealne želje potiču od vrednosti koje nam nameću mediji i ponude instant rešenja. Činjenica je, međutim, da je gubljenje težine spor proces.
Predložićemo vam neke mentalne tehnike koje će vas brže dovesti do željenih rezultata.
Postavite male ciljeve!
Napravite listu manjih ciljeva koji će vas postepeno dovesti do ostvarenja bitnog cilja – gubljenja neželjenih kilograma. Ti manji ciljevi treba da unaprede vaš stil života, a ne da unesu neke velike promene, na primer:

  • jesti više voća i povrća svakog dana
  • baviti se nekom fizičkom aktivnošću 30 minuta dnevno
  • alkohol piti samo vikendom
  • jesti nemasne kokice umesto čipsa
  • naručivati salatu umesto pomfrita
  • uspeti u hodanju uz stepenice bez gubitka daha

Potražite podršku!
Svima nam je potrebna podrška, naročito u teškim vremenima. Nađite prijatelja, člana porodice ili nekog trećeg ko će vam biti "ortak" u držanju dijete. Po istraživanjima, bolje rezultate postižu oni koji mršave u društvu.
Sačinite detaljan plan delovanja!
Svake večeri napravite detaljni plan ishrane i fitnesa za sledeći dan. Stručnjaci kažu da je dobro planiranje 80% bitke. Isplanirajte svoj trening kao što biste poslovni sastanak. Kada planirate ishranu, računajte i na iskušenja – na trenutke kada vam se jede nešto slatko. Zato ponesite sušeno voće i razne dijetalne slatkiše, da ne biste bili u iskušenju da jedete pogrešnu vrstu užine. "Biti spreman – to je sve"! Neka vaše zdravlje bude prioritet u vašim mislima i u vašem delovanju, i ubrzo će zdrave navike preći u svakodnevnu rutinu.
Nagradite sebe!
Poklonite sebi odlazak u bioskop, manikir ili šta god će vas usrećiti kada postignete neki mali cilj u dijeti. Gubiti kilograme nije lako i treba da cenite sebe zbog toga.
Lišite se starih navika!
Stare navike umiru sporo, ali ne možete očekivati uspeh u dijeti ako nastavite da se ponašate po starom. Prepoznajte loše navike i pokušajte da ih promenite. Na primer, ako volite uveče nešto da grickate, zamenite čips i nezdrave slatkiše nekom voćkom. Sledeće večeri pokušajte da samo popijete niskokalorični napitak.
Imajte strpljenja i budite pozitivni. Smršati nije lako, ali je moguće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar