U trendu

Dodajte ovo u jutarnju kafu i bićete puni energije ceo dan

Osim što ćete imati više energije tokom dana, smanjiće vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često – što je odlično ako planirate izgubiti višak kilograma.

Radi se o mešavini kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamenom za klasični šećer. Svako jutro se kašičica te smese dodaje u vruću kafu. Oni koji su isprobali ovu metodu dobijanja energije kažu da zaista pomaže, piše Mindbodygreen.

Inače, kakao je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog efekta kafe. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i obezbeđuje energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Takođe, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osećaj gladi pa mogu doprineti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.

Recept za tu mešavinu:

Sastojci:

šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
šoljica (od 2,5 dcl) kakaa
3 kašičice eritritola

Postupak:

Sve sastojke dobro promešajte, tako da smesa bude glatka pa je stavite u teglu i u frižider da postane čvrsta. Potom teglu čuvajte u ormariću pored kafe i dodajte u jutarnju šoljicu omiljenog napitka – po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne otopi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)