U trendu

Zašto kafu ne treba piti sa šećerom

Svakodnevno zaslađivanje omiljenih napitaka čini da u naš organizam, gotovo nepotrebno unosimo šećer. Iako je reč o maloj količini, svakodnevno nagomilavanje šećera trajno doprinosi povećanju telesne težine i može naštetiti zdravlju.

Osobe koje svoj omiljeni napitak svakodnevno zaslađuju u svoj organizam dodatno unose čak 69 kalorija, pokazalo je poslednje istraživanje američkih naučnika sa univerziteta Ilinois, koje je objavljeno u časopisu „Pablik Helt“. Kafa i čaj, najpopularniji su napici u svetu i američki stručnjaci kažu da su oba napitka gotovo beskalorična, prenosi „Blic biznis“.

Ali, problem je u dodacima, mleku, šećeru i šlagu. Sa ovim dodacima, kafa ili čaj postaju izrazito kalorična pića. Iako se broj kalorija koje se na taj način unose u organizam ne čini velikim, postepeno i neprimetno može rezultirati povećanjem telesne težine.

Naučnici i nutricionisti usaglasili su se da, ukoliko već ne možemo da izbacimo šećer ili mleko iz kafe, pokušamo da dnevno konzumiramo samo jednu šoljicu ovog napitka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar