Ajnštajn je tvrdio da od njega bolje pamti: Doručak za genijalice ima ovaj 1 neobičan sastojak

Šta je jeo blistavi um?

Nobelovac Albert Ajnštajn, čuveni fizičar i autor teorije relativnosti, nije bio samo genijalni um, već je imao i neobične navike kada je u pitanju ishrana. Decenijama je praktikovao jedan poseban doručak koji bi mnoge iznenadio.

Umesto klasičnih prženih jaja, Ajnštajn je uživao u prženim jajima koja su imala neobičan sastojak – medom i puterom. Ovaj recept dolazi iz knjige „Einstein at Home“, koja otkriva detalje iz njegovog privatnog života, uključujući i njegovu ishranu, prenosi danas.rs.

Priprema ovog neobičnog doručka je prilično jednostavna. Prvo, otopite komad putera u širokom tiganju. Zatim, kada se puter zagreje, dodajte dva sveža jaja i pržite ih do željene hrskavosti. Kada su jaja skoro gotova, dodajte kašičicu meda i sačekajte da se med otopi. Lagano nagnite tiganj i prelijte vruću mešavinu preko jaja dok vrh žumanca ne postane neproziran.

@forestfreshhoney

Einstein had this for breakfast! Here’s how to make Einstein’s Eggs using our delicious Marri honey 🍯 #breakfastrecipes #honeyrecipe #fyp #einsteineggs #viral #foodideas #eggrecipe #forestfreshhoney #australianhoney #honey

♬ Yummy – Justin Bieber

Ajnštajn je obično jeo ova jaja sa svežim pecivima, ali se isto tako dobro slažu i na vrućem tostu sa maslacem.

Osim ovog neobičnog doručka, Ajnštajn je takođe voleo pečurke sa pečenim pecivima, a pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. Takođe je bio poznat po svom uživanju u punču od celera.

Iako možda zvuči neobično, ovaj recept za pržena jaja sa medom i puterom pruža jedinstvenu dimenziju doručka, možda baš kao i Ajnštajnov um.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.