U trendu

Ako ovo jedete za DORUČAK, upropastićete imunitet

Vreme je da svi ozbiljno povedemo računa o svom imunitetu, jer od toga koliko je jak naš odrbambeni mehanizam zavisi i da li ćemo ove sezone moći da se zaštitimo od raznih virusnih infekcija

Da biste ojačali imunitet neophodno je da se hranite raznovrsno, nemojte se odricati omiljene hrane, ali je konzumirajte umereno, što znači da dva ili tri puta nedeljno možete da varate sa malo kaloričnijom i bržom hranom.

Potrebno je da se hranite sa što više voća i povrća i da se redovno hidrirate, a to podrazumeva minimum pet do osam čaša vode, a možete piti i čajeve, koji vam prijaju.

Hidratacija je zapravo pola posla jer na ovaj način čistite organizam od toksina.

Pored ovoga je važno i da se krećete, što ne znači da morate da krenete u teretanu, ali priuštite sebi bar pola sata dnevno za malo bržu šetnju. Ujutru, kada ustanete, nemojte odmah uzimati telefon, sačekajte bar minut, a za to vreme se dobro istegnite. Ovo će prijati vašem organizmu.
Kafu možete menjati za čaj, ukoliko možete da je se odreknete, bar na par dana, ukoliko ne, svedite konzumaciju na jednu do dve šoljice dnevno.

Dan započnite čašom vode sobne temperature, na ovaj način probudićete organe, hidrirati organizam i osvežiti. Nakon ovoga ili posle doručka možete uzeti i limunadu ili sveže ceđen voćni sok.

Najgore opcije za doručak su vam kupovne pahuljice sa tonom suvog voća i dodataka koji su industrijski procesuirani. Ovde se ubrajaju i brojni sokovi sa dodatkom šećera, paštete, kremovi namazani na beli hleb ili recimo neko polupečeno vruće pecivo iz pekare.

Ukoliko već volite kašu od pahuljica za doručak, birajte samo ovsene pahuljice, bez bilo kojih dodataka, najmekše se i lako se pripremaju. Ukoliko postite možete ih umesto jogurtom preliti sa toplom vodom ostaviti da nabubre i dodati neko sveže voće ili med.

Ovaj doručak je prihvatljiv i držaće vas u stanju sitosti sigurno dva do tri sata, ali ne duže od toga. Da biste zaista bili siti možetete povremeno uvrstiti i proteine i masti u ovaj prvi obrok

Tu podrazumevamo domaće suvo meso ili slaninicu, zašto da ne, a ako volite prženu, možete je pripremiti u mikrotalasnoj bez dodavanja ulja i prženja. Ovako pripremljena uz jedno ili dva kuvana jajeta i parče integralnog hleba sigurno će biti obrok koji će vas zasititi.

Ukoliko se pridržavate ovog režima računajte da će to veoma dobro delovati na vaš imunitet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)