Ako ste na dijeti, pazite koliko jedete ovog voća i povrća

Znanje o tome koje namirnice ne treba da jedete, ako ste na dijeti, može vas puno lakše dovesti do cilja.

Evo, koje je namirnice potrebno da izbegavate, iako su nam neke od njih poznate kao „zdrave“.

Tropsko voće – Voće poput manga i ananasa veoma je ukusno, ali ono sadrži puno šećera, što znači da sadrži i dosta kalorija. Umesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija, a sadrže vlakna koja su odlična pomoć tokom dijete.

Suvo voće – Jeste li znali da jedna šoljica suvog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šoljica suvih šljiva sadrži njih 447. Ako baš ne možete da im odolite, onda pripazite na količinu.

Avokado – Ispostavilo se da je ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija i masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne biste trebali da ga izbegavate, ali ne preterujte s količinama.

Pročitati sastojke

Slatki sokovi – Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu da sadrže mnogo više soli i šećera nego što mislite. Pre kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci.

Slatkiši – Nikako ne treba svaki dan izbegavate slatkiše (svaka čast izuzecima), ali jasno je da bi konzumiranje trebalo da svedete na minimum za opšte zdravlje ali i željenu liniju. Prema pisanju „American Heart Association“, žene bi trebale da konzumiraju maksimalno 6 kašičica šećera, a muškarci ne više od 9.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.