U trendu

“Bolje je da jedete čak i picu, nego ovo”: Stručnjaci otkrili šta nikako ne biste trebali za doručak

Ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja smatra da su pahuljice jedan od najzdravijih vidova doručka, varate se!

Pahuljice mnogima jesu najčešći oblik doručka, kako zbog toga što se spremaju izizetno brzo, tako i zbog opšteprihvaćenog mišljenja da su zdrave. Međutim, nutricionisti smatraju da je većina pahuljica toliko hranljiva da je zapravo bolje pojesti parče pice!

Naime, oni ističu i da jedno prosečno parče pice i porcija pahuljica sadrže skoro isti broj kalorija, ali dodaju da pica čak sadrži i izvestan broj proteina, koji će vas duži vremenski period držati sitim.

Nutricionistkinja Čelsi Ejmer dodaje i da pica sadrži više masti, a manje šećera nego većina pahuljica koje se mogu naći u prodavnicama, tako da vam pica neće izazvati nagli skok šećera. Svakako da ovo ne znači da svako jutro treba da doručkujete picu!

“Dobra stvar u vezi sa picom, u poređenju sa mnogim pahuljicama koje se mogu naći u prodavnicama, ona sadrži balansiranu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata. Pahuljice, s druge strane, uglavnom sadrže previše šećera”, kaže nutricionista Sajmon Jurkiv.

Sajmon preporučuje da dan započnete “obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljenih hidrata i proteina”. Za primer je uzeo ovsenu kašu ali onu u koju ćete dodati kašiku kikiriki putera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar