U trendu

Bore se pojavljuju od hrane: Ako ne želite da izgledate staro, izbacite ove tri namirnice

Lekarka je otkrila tri namirnice kojih se morate kloniti ako želite da izbegnete bore. Prema dr. Dženin Bouring, nema smisla trošiti novac na fioke pune proizvoda za lepotu ako još uvijek uživate u određenoj hrani. Objasnila je zašto hrana može uzrokovati bore i nekoliko pametnih načina na koje ih možete izbeći, prenosi The Sun.

Prvo što bi trebalo da prestanete da jedete ako želite da izgledate mlađe je pomfrit. ‘Znamo da loše masnoće u prženim krompirićima i onome u čemu se prže mogu, naravno, biti vrlo upalne za telo’, objasnila je. Problem je u tome što krompir ima visok sadržaj nečega što se zove glifosat i deuterijum, što je štetno za mitohondrije u našim telima – zbog čega izgledate starije. ‘Želimo dobre mitohondrije dok starimo’, nastavila je doktroka.

Previše belog šećera takođe može učiniti da izgledate starije, pa je loša vest ako volite nekoliko kašičica u čaju ili kafi. Loše je iz istog razloga kao i pomfrit – visoki nivo deuterijaum usporavaju vitalne mitohondrije koji vas mogu učiniti starijima.

I na kraju, visoki nivoi trans-masti u margarinu otežavaju ulazak hranjivih materija u naše telo i izlazak toksina. Ali to nije sve, prema Health Digestu margarin može učiniti vašu kožu osetljivijom na ultraljubičasto zračenje – što može uzrokovati ozbiljna oštećenja vaše kože. Transmasnoće u margarinu uništavaju hidrataciju, a što je vaša koža manje hidrirana, bore se brže pojavljuju, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)