Da li želite zavodljivo taman ten kao kod holivudskih zvezda? Tajna je ova 1 namirnica

Tajna je ova 1 namirnica, nije dovoljno samo da se sunčate!

Da biste postigli željeni preplanuli ten, važno je da osim sunčanja, obratite pažnju i na svoju ishranu. Ishrana bogata određenim hranljivim sastojcima može ne samo da podstakne tamnjenje kože već i da je zaštiti od štetnih efekata sunčevih zraka.

Dr Čaira Boskaro, stručnjakinja za ishranu, ističe značaj pravilne ishrane u procesu postizanja zdravog i preplanulog tena. Kroz raznovrsnu ishranu, možemo uneti supstance poput beta-karotena, vitamina C, vitamina E i omega-3 masnih kiselina koje su ključne za zdravlje kože i podsticanje proizvodnje melanina.

Beta-karoten, koji se nalazi u žutom i crvenom voću i povrću poput paradajza, lubenice, breskvi i šargarepe, ne samo da podstiče tamnjenje kože već ima i antioksidativno dejstvo koje štiti kožu od starenja. Osim toga, namirnice bogate vitaminom C poput kivija i papaje podstiču sintezu kolagena, dok vitamin E iz maslinovog ulja i suncokretovog ulja pomaže u regeneraciji epidermisa.

Kroz svakodnevnu ishranu koja uključuje namirnice poput šargarepe, spanaća, lubenice, avokada i paradajza, možemo postepeno postići željeni preplanuli ten. Važno je obratiti pažnju na količine unosa voća zbog sadržaja šećera, te se preporučuje konzumiranje do tri porcije voća dnevno.

Uz pravilnu ishranu, sunčanje i negu kože, možemo postići savršen i dugotrajan preplanuli ten uz zdravu i blistavu kožu.

(mondo.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.