U trendu

Devojka 6 godina živi isključivo na mesu: Evo kako se to odrazilo na njeno zdravlje

Mikaila Piterson, ćerka poznatog psihologa Džordana Pitersona, otkrila je svoje neobične prehrambene navike u nedavnom gostovanju kod Pirsa Morgana

Naime, devojka koja je prešla na karnivor dijetu, režim ishrane baziran isključivo na mesu, izaziva pažnju javnosti već šest godina.

Mikaila je izjavila da za doručak, ručak i večeru svakodnevno konzumira šniclu, ponekad uz dodatak supe, a kada je voditelj upitao da li jede povrće, odgovorila je jednostavno: „Ne“. Bez sosova ili drugih dodataka, njen jelovnik se svodi isključivo na meso.

Na pitanje kakve su reakcije lekara na ovu neobičnu dijetu, Mikaila je odgovorila da su mišljenja podeljena, ali da većina njih izražava zabrinutost, govoreći joj da je dosad trebalo da umre.

Ipak, ona ističe da se sada oseća bolje nego ikada pre, posebno u poređenju sa svojim teškim tinejdžerskim godinama kada je patila od autoimunog artritisa.

Mikaila, koja vodi blog pod nazivom „Nemoj to da jedeš“, deli svoje iskustvo u borbi sa autoimunim artritisom i istražuje kako ishrana utiče na njeno zdravlje.

Nakon mnogobrojnih izazova s autoimunim bolestima, odlučila se za karnivor dijetu kao svoj način ishrane, a većina podržava njenu odluku, s obzirom na teškoće koje je pretrpela zbog bolesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.