U trendu

Doktor pokazao trik koji za sekund otkriva pijete li dovoljno vode (video)

Tokom leta važno je piti dovoljne vode kako ne bismo dehidrirali, a jedan lekar otkrio je test kojim ćete za sekund otkriti pijete li dovoljno vode.

@dr.karanr

Dehydration check @remus.bujor #schoolwithdrkaran #SimlishSessions #WorkThisWay #learnontiktok

♬ Steven Universe – L.Dre

Kako piše Miror, lekar Karan Raž na svom TikTok profilu objavio je video u kojem je objasnio kako se može proveriti dehidracija i dodao kako je to priznata tehnika poznata kao Turgorov test. Trik je jednostavan, sve što treba da uradite je da stisnete kožu prsta i pazite koliko vremena treba da se vrati u normalu.

– Ovo je poznato kao test štipanja kože ili Turgorov test. Što ste više hidratizovani, to će vaša koža biti elastičnija i ona će se brže vratiti nakon što je uštipnete. Ako ste dehidrirani, koža gubi elastičnost i treba joj neko vreme da se vrati u normalu – objasnio je Raž u svom videu.

Njegov video brzo je prikupio više od šest miliona pregleda i skoro 700 hiljada lajkova, a mnogi su ostali oduševljeni njegovim trikom.

“Upravo sam isprobala i moja koža ostala je dugo gore. Odmah idem po vodu”, komentarisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Sad mogu lako da pratim svoj dnevni unos vode.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.