U trendu

Ekspert za dugovečnost otkrio bez koja 4 suplementa ne započinje dan

Četiri dodatka dnevno zaustavljaju starenje. U to veruje dr Michael Greger, koji se specijalizovao za ishranu i dugovečnost.

Dr Greager se drži biljne ishrane, a svakog dana uzima četiri dodatka.

Prvi je vitamin D, za koji pojašnjava da pomaže u apsorpciji kalcijuma i fosfora, koji su ključni za jake kosti i zube. Prema jednoj studiji, povezan je sa smanjenim rizikom od razvoja raka.

Dr Greger uzima i vitamin B12 koji pomaže u funkcioniranju nerava, stvaranju crvenih krvnih ćelija i proizvodnji DNK. Nalazi se u hrani, ali uglavnom onoj životinjskog porekla, zbog čega su vegani pod rizikom od njegovog nedostatka.

„Ljudi koji jedu namirnice biljnog porekla, moraju da osiguraju pouzdan izvor vitamina B12“, savetuje Greger, a prenosi Index.hr.

Treći suplement koji konzumira su DHA kapsule na bazi algi. Ako imate manjak DHA, možete razviti iritaciju kože i očiju, promene na kosi, ukočenost zglobova i povećati rizik od depresije.

Na kraju, Greger sam priprema četvrti dodatak koji se sastoji od mlevene kurkume, crnog kumina, mlevenog đumbira i praha od indijskog ogrozda. Smatra da je to moćna kombinacija koja ima protivupalni učinak i jača imunitet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.