U trendu

ELIKSIR besmrtnosti: ovaj napitak dokazano produžava život!

Kako je saopšteno, odlučeno je da se naučno-istraživački rad sprovede u Japanu, koji je u celom svetu poznat kao država sa dugovečnim stanovnicima.

Redovna konzumacija neslanog soka od paradajza značajno može da produži životni vek čoveka, utvrdila je međunarodna grupa naučnika, koja je u potrazi za „eliksirom besmrtnosti“ eksperimentisala sa različitim napicima, prenosi televizija „Zvezda“.

„Ovo je prvi rad gde se dugoročno izučava efekat konzumiranja paradajza i proizvoda zasnovanih na njemu na faktore rizika kardiovaskularnih bolesti“, izjavili su doktori, komentarišući rezultate eksperimenta, koji su objavljeni u listu „Medikal ekspres“.

Učesnici eksperimenta su nakon nekog vremena stabilizovali krvni pritisak i smanjili nivo štetnog holesterola, uključujući i starije osobe, koji spadaju u rizičnu grupu kada je reč o kardiovaskularnim obolenjima.

Saopšteno je da su nakon konzumiranja paradajza i proizvoda na bazi tog voća zabeležene pozitivne promene kako kod muškaraca, tako i kod žena.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.