U trendu

Francuskinje se za doručak pridržavaju isključivo ovih pravila!

Ovako izgleda tipičan francuski doručak.

Francuskinje su oduvek bile sinonim za eleganciju, sofisticiranost i lepotu življenja. Njihov način života nas često navodi da razmišljamo o njegovom kvalitetu i radimo na njegovom unapređenju.

I dok se i sami često suočavamo sa ubrzanim tempom svakodnevice, francuski pristup životu predstavlja neku vrstu umetnosti u kojoj su uživanje u svakom trenutku i promišljeni izbori – ključ ravnoteže.

Pored mode i lepote, fitnes i životne navike Francuskinja otkrivaju potpuno novi svet u kojem možemo pronaći nove ideje. A ako želimo da poboljšamo naše rutine – hajde da počnemo sa prvom, najvažnijom i obaveznom – a to je ishrana. Posebnu pažnju posvetićemo prvom obroku u danu, doručku.

Naravno da ne doručkuju sve Francuskinje na isti način i da tradicionalni doručak u Francuskoj definitivno nije isti za sve. Međutim, određena pravila postoje.

Tipičan francuski doručak nije obilan obrok za stolom i sastoji se od jednostavnih sastojaka, piše slovenački Elle.

Doručak u Francuskoj je često sladak, a ne slan. Zamislite tostirani integralni hleb i džem sa visokim udelom voća, ili obavezno pecivo koje je tamo dovedeno do perfekcije, prenosi Zadovoljna.rs.

U Francuskoj se obično ne doručkuju pržena jaja ili omlet, a jaja se češće jedu kao kasniji obrok.

Kroasani

Kroasan sa puterom je jednostavno početna tačka svakog doručka u Francuskoj. Parižanke će ga kupiti u svojoj omiljenoj pekari, a zatim uživati u šoljici kafe s mlekom ili sveže ceđenom soku od pomorandže ili grejpfruta.

Francuski tost

Kada Francuskinje prave tost, to je nešto drugačije od onoga na šta smo navikli. Francuski tost je sladak.

Ovaj tost se pravi tako što se parče hleba potopi u mešavinu mleka i jaja u šta se doda i prstohvat cimeta i šećera. Proprži se na kockici maslaca, za autentičan francuski ukus.

Niskokalorični jogurt i sveže voće

Jedna od dijetalnih verzija doručka u Francuskoj se svodi na šoljicu niskokalorijskog jogurta, u koji se dodaje sveže voće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.