U trendu

Globalno ludilo vlada za ovim napitkom, vaš stomak će vam biti zahvalan

Gastroenterlozi predlažu ovaj zdravi napitak.

Kog god stručnjaka za zdravlje stomaka pitate za savet on uvek glasi – unosite više vlakana i zdravih namirnica.

Ali, nekad je usled brzine života teško da implementiramo sve zdrave savete u jutarnju rutinu.

Otkrivamo vam laki recept od samo pet sastojaka koji će uključiti sve namirnice neophodne za zdravlje vaših creva.

Ne treba vam više od pet minuta, a lekari ga preporučuju.

Banane

Neophodno je da banane koristite kao osnovu skoro svakog smutija kako biste dobili tu čvrstu kremastu strukturu. Ukoliko ih zamrznete možete potpuno da promenite koncept vašeg napitka. Takođe, banane su izuzetno bogate vlaknima.

Zeleno povrće

Dobro je da uključite povrće zelene boje, pa se tako preporučuju zelena salata i rukola, ali u obzir dolaze i brokoli i prokelj.

Borovnice

Bobičasto voće ima mnoge koristi po vaše zdravlje, a takođe pružaju vašem obroku dobar ukus i izuzetno su bogati vitaminima i vlaknima.

Semenke

Čia seme, konoplja i lan su dobitna kombinacija za vaš smuti. Stavite sve i dobićete zaokružen obrok. Pune su vlakana i omega 3 kisela, a konoplja sadrži i veliku količinu biljnog proteina.

Tečnost po izboru

Kako bi ceo napitak bio lak za konzumaciju neophodno je dodati neku tečnost kao bi se sastojci međusobno uvezali. Odlična prepopruka za to su ovseno ili kokosovo mleko. Samo kod kokosovog mleka treba uzeti u obzir da je dosta masno, te ne valja preterivati sa njim.

Pomešajte sve sastojke u blenderu i prelijte ovsenim ili kokosovim mlekom do vrha, zatim bledirajte dok ne dobijete željenu strukturu. Servirajte u čaši i uživajte u svom zdravom napitku.
Prijatno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.