U trendu

Isprobajte obilan doručak, garantovano skidate 10 kilograma mesečno, ali samo ako doručkujete u ovo vreme

Doručak je najvažniji obrok u danu jer osigurava potrebnu energiju za ostatak dana, pa predvodnica dijete ‘Velikog doručka’ Daniela Jakubowicz se doslovno zalaže za realizaciju izreke ‘Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah’, prenose mediji u regionu.

U svojoj knjizi „Dijeta velikog doručka“ Jakubowicz tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija pre 9 sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično potpomoći mršavljenje kao i uravnotežiti hormone i sagoreti masne naslage.

– Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Pridržavate li se svih pravila dijete, za 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, picu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju – kaže Jakubowicz.

Kod strože verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, iako postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

– Doručak je važno jesti već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve sedmice će se prilagoditi i buditi gladni – ističe Jakubowicz.

Šta sve možete da jedete?
Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu.

Primer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 belanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mufina sa sirom, žitnih pahuljica s 200 ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan jedan doručak treba se sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljenih hidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedna porcija voća.

Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa škrobom i dve porcije voća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)