U trendu

Istopite salo odmah: Uvek treba da pijete ovu tečnost, dostupna je svuda i ne košta ništa

Da li ste znali?

Voda – čudo u kojem možete da uživate bez griže savesti! Istraživanja pokazuju da voda ima mnogobrojne benefite kada želite da istopite salo i smršate. Da vidimo neke od njih.

1. Vaše telo troši kalorije i dok ležite! Da, dobro ste pročitali. Voda ne samo da vas hidrira, već može odmah ubrzati metabolizam, pomažući vam da svuda sagorite kalorije čak i kada ne radite ništa. Neki podaci sugerišu da samo pola litre vode može blago povećati vaš bazalni metabolizam.

2. Rastapa masti kao šampion! Da, voda je uvek ključni igrač u procesu razbijanja masti u vašem telu. Bez dovoljne hidratacije, vaše tijelo možda neće biti tako efikasno u razgradnji masti, što otežava mršavljenje.

3. Stvara osećaj sitosti. Održavanje adekvatne hidratacije može vam pomoći da prepoznate razliku između gladi i žeđi, smanjujući potrebu za prejedanjem. Studije pokazuju da ljudi koji konzumiraju više vode obično unose manje kalorija.

4. Kontroliše unos zašećernih pića. Zamena gaziranih ili drugih zaslađenih pića vodom može uvek rezultirati smanjenim unosom kalorija i dugoročnim gubitkom težine. Takođe, zamena dijetalnih gaziranih pića vodom povezana je s svuda gubitkom kilograma, što je dodatan bonus!

Koliko vode trebate piti? Opšta preporuka je 3,7 litara tečnosti dnevno za muškarce i 2,7 litara za žene. Naravno, količina može varirati u zavisnosti od vaših fizičkih aktivnosti i opšteg zdravstvenog stanja.
Dakle, ne zaboravite na vodu – vaš najbolji saveznik u putovanju prema boljem izgledu i zdravlju, a ne košta ništa!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.