U trendu

Izbacite otrove iz organizma! Kašika ulja pomoć kod svih bolesti

Čuvena terapija tradicionalne indijske medicine i danas je aktuelna kao najbrži način detoksikacije i čuvanja dobre forme.

Započnite dan kašikom ulja i sačuvajte zdravlje. Ovaj pet vekova star tradicionalni indijski način lečenja i danas je vredan pažnje. Reč je o čišćenju organizma, jednostavnim mućkanjem najbolje suncokretovog ili susamovog ulja u ustima, može da posluži i maslinovo.

Zanimljiva uljna terapija sprovodi se isključivo hladno ceđenim i nerafinisanim uljima, a da bi što bolje delovalo, osnovnom ulju koje ste odabrali za mućkanje možete dodati nekoliko kapi ulja lekovitih biljaka, zavisno od vrste oboljenja. Ulje lavande koristite za smirenje i opuštanje, ruzmarina za bolju cirkulaciju, kamilice protiv infekcija ili anisa za čišćenje disajnih puteva.

Kako? Terapiju sprovodite na prazan stomak tako što ćete uzeti u usta jednu veliku kašiku ulja i zatim ga polako mućkati po usnoj šupljini 15 do 20 minuta. Budući da ulje tokom tog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smete ga progutati.

Poriv za gutanjem sprečite tako što ćete nakratko prestati da mućkate ulje i duboko udahnuti na nos.

Za vreme mućkanja, proizvešćete puno pljuvačke, pa će se sadržaj u ustima povećati. Ako je preobilan, i pre isteka preporučenog vremena možete ispljunuti višak. U svakom slučaju, ispljunite sadržaj posle 15 ili 20 minuta.

Gde pomaže?

Ova metoda se u praksi pokazala delotvornom u prevenciji niza bolesti i tegoba, poput glavobolje, zubobolje, hroničnog umora, nesanice, astme, ekcema, plućnih bolesti, artritisa, crevnih i želudačnih oboljenja, bolesti bubrega, jetre i srca… Između ostalog, uljna terapija izbeljuje i učvršćuje zube, zaustavlja krvarenje iz desni i pomaže kod paradentoze.

Ulje pomaže kod glavobolje, zubobolje, hroničnog umora, nesanice… Tajna delotvornosti ove metode je u tome što za vreme mućkanja svih šest litara krvi proteče kroz pljuvačne žlezde i na takav način se organizam oslobađa štetnih materija.

Vreme mućkanja prilagodite sebi

Pošto steknete iskustvo, vreme mućkanja prilagodite sebi. Ulje ispljunite čim osetite da se gustina sadržaja u ustima promenila. Ipak, postupak ne bi smeo da traje manje od 10 ili 12 minuta. Smatra se da se ulje posle dva i po minuta veže sa pljuvačkom, nakon četiri i po minuta ulazi u krv, a posle deset minuta izvlači štetne materije iz organizma kroz pljuvačne žlezde.

Ulje na kraju mora biti belkasto i retko, a ako ostane žuto i gusto, niste ga dovoljno mućkali. Usta isperite toplom vodom i operite zube.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar