U trendu

Jedite kada hoćete i koliko hoćete, bez griže savesti: Voćke sa najmanje šećera

U svetu zdrave ishrane, uvek tražimo opcije koje zadovoljavaju naše potrebe za slatkim ali bez prevelikog unosa šećera.

Evo nekoliko voćaka u kojima možete uživati bez griže savesti:

1. Breskve: Osim što su sočne i ukusne, breskve su i niskokalorične. Sa manje od 13 grama šećera, ovo voće je bogato vlaknima, kalijumom i vitaminima A i C, pružajući podršku za zdravlje srca i varenje.

2. Grejpfrut: Ovo citrusno voće se ističe kao niskokalorična opcija sa manje od 11 grama šećera u polovini ploda. Osim što obiluje vitaminima A i C, grejpfrut može ojačati vaš imuni sistem i dodati osvežavajući ukus voćnim salatama i sokovima.

3. Pomorandže: Dok sok od pomorandže može biti bogat šećerom, sama pomorandža nosi manje od 12 grama šećera. Ovo voće je bogato vlaknima, vitaminom C i drugim hranljivim materijama, čineći ga idealnim za podršku imunom sistemu i zdravlju srca.

4. Jagode: Sa samo sedam grama šećera po šoljici, jagode su slatke, ali ne preopterećujuće. Osim toga, bogate su vlaknima, antioksidantima i kalijumom, pružajući brojne prednosti za zdravlje srca i celokupno blagostanje.

5. Maline: Ove sočne bobice nose samo pet grama prirodnog šećera po šoljici, uz impresivnih osam grama vlakana. Maline su lagane na kalorijama, ali bogate hranljivim materijama, što ih čini idealnim izborom u zdravoj ishrani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.