U trendu

Jela je kiseli kupus svakog dana dve godine: Evo šta joj se dogodilo sa telom

Promene su velike

Angela Kolios Dimitrakopoulos, nutricionistkinja i zaljubljenica u fitnes, podelila je svoje iskustvo s neuobičajenim izazovom u rešavanju problema sa crevima.

Ona je otkrila da joj je pomoglo svakodnevno konzumiranje kiselog kupusa tokom dve godine.

Angela, poznata kao Ange Dim, je prvobitno imala problema sa varenjem, uključujući nadimanje, dijareju, zatvor, prekomerne gasove, bol u stomaku, zadržavanje vode, manjak energije i mučninu. Nakon neuspeha sa lažnim vlaknima i probioticima koje su joj preporučili nutricionisti, odlučila je da proba terapiju sa kiselim kupusom.

U početku je naišla na izazove s oštrim i kiselim ukusom, ali je istrajala.

Nakon nekog vremena, primetila je značajno smanjenje simptoma, uključujući upalu creva, gasove, nadimanje i zatvor.

Angela je istakla nekoliko ključnih benefita tokom dve godine redovnog konzumiranja kiselog kupusa:

Smanjenje upale: Kiseli kupus, bogat antioksidansima, doprinosi smanjenju upale creva, što se pokazalo naročito efikasnim tokom vremena.

Smanjenje stresa: Angela je primetila smanjenje nivoa stresa, pripisujući to pozitivnom uticaju bakterija u kiselom kupusu na mozak.

Ublažavanje nadimanja i mršavljenje: Redovno konzumiranje kiselog kupusa dovelo je do smanjenja stomaka, a Angela je primetila i manje nadimanje.

Poboljšanje varenja: Angela je istakla značajno poboljšanje varenja, što se odrazilo i u rezultatima analize krvi, gde je primećen viši nivo gvožđa.

Ona naglašava važnost dosledne upotrebe kiselog kupusa i drugih fermentisanih namirnica kako bi se održalo zdravlje creva, poboljšao imunosistem i povećala energija i kognitivne funkcije. Angela podseća ljude da istraže i prilagode svoju ishranu prema ličnim potrebama, uzimajući u obzir i druge faktore poput stresa, sna i opšteg zdravstvenog stanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar