U trendu

Jelena Đoković svaki dan jede namirnicu koja košta samo 20 dinara (foto)

Jelena Đoković zajedno sa Novakom Đokovićem veliku pažnju posvećuje zdravom načinu života, koji se pre svega ogleda u prirodnoj i uravnoteženoj ishrani. Iako izbegavaju meso, šećer i generalno ugljene hidrate, nekoliko namirnica koje redovno konzumiraju svako može da priušti i jede svakodnevno. Jelena je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj gricka jabuku uz poruku: „Jedna jabuka na dan…“

Mnoge koji su zaboravili podsetila je na poznatu izreku „jedna jabuka, doktor iz kuće van“. Iako istraživanja pokazuju da konzumacija više jabuka možda zapravo nije povezana s manje poseta lekaru, dodavanje jabuka ishrani može poboljšati nekoliko aspekata zdravlja.

Naime, jabuke su hranjive, čuvaju zdravlje srca, sadrže jedinjenja koji pomažu u borbi protiv raka, pomažu u gubitku kilograma, poboljšavaju zdravlje kostiju, podstiču rad mozga, smanjuju rizik od astme i dijabetesa.

Jabuke su prilično dostupne svima. Cena kilograma jabuka kreće se od oko 100 dinara pa do 200, što znači da prosečna jabuka teška oko 200 grama košta oko 20 dinara.

Supruga Novaka Đokovića voli i čaj od kurkume, koji deluje na dva načina. Prvo, kurkumin ima termogenetski efekat, što znači da prirodno povećava unutrašnju telesnu temperaturu i ubrzava proces razgradnje hranjivih materija, posebno masti, i poboljšava metabolizam.

Osim toga, kurkumin pridonosi detoksikaciji jetre, čime se čisti ceo organizam i podupire efikasno sagorevanje masti. Sinergija svih sastojaka može povoljno delovati na čišćenje jetre i održavanje optimalne funkcionalnog nivoa organizma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.