Kardiohirurg otkrio 4 namirnice koje nikada ne jede jer skraćuju život: Ubedljivo su najgore za srce

Postije neke namirnice koje morate jesti što češće jer čiste krvne sudove i održavaju zdravlje srca, ali neka hrana i pića veoma štete glavnom organu u našem telu. Ukoliko želite da vam srce radi kao sat, možda treba da poslušate savete kardiohirurga dr Džeremija Londona.

On je nedavno na svom TikTok profilu @drjeremylondon objavio koje četiri namirnice izbegava da jede.

Brza hrana

Ovo je verovatno očigledno, ali vredi ponoviti. Zdravstveni stručnjaci odavno govore o tome koliko su zabrinutosti zbog brze hrane, pa ni Džeremi London nije izuzetak.

Zapravo, on brzu hranu naziva grupom namirnica broj jedan koju izbegava.

„Ime govori sve, zar ne? Većina onoga što je dostupno u lancima brze hrane jeste ‘jestivi prehrambeni proizvod’, to čak nije ni prava hrana“, kaže kardiohirurg.

Sokovi

Ova pića takođe su nešto što ovaj kardiohirurg izbegava. Nažalost, nema razlike da li se odlučite za niskokaloričnu opciju ili opciju bez šećera.

Kad je reč o zdravlju srca, London kaže da je važno izbegavati i obična i dijetalna bezalkoholna pića.

„Tečna smrt – nemojte da ih pijete“, kaže on u snimku.

Mlečni proizvodi

London takođe savetuje da ne koristite mlečne proizvode.

„Mi smo jedini sisari koji piju mleko posle detinjstva, a pijemo ga od druge vrste. Razmislite o tome“, savetuje on.

American Heart Association preporučuje da odrasle osobe konzumiraju samo samo mlečne proizvode s niskim udelom masti ili bez njih, jer sadrže manje zasićenih masti od punomasnog mleka.

„Zasićene masti imaju tendenciju da podignu nivo LDL-C holesterola u krvi“, objašnjavaju.

„Visoki LDL-C kolesterol jedan je od šest glavnih faktora rizika za srčana oboljenja koji se mogu promeniti, lečiti ili modifikovati. Takođe, može dovesti do razvoja drugih bolesti srca i krvnih sudova.“

Alkohol

Poslednje što London kaže jeste da izbegava da pije alkohol. Kako navodi, to uključuje prekomerno pijenje žestokih pića i nekoliko čaša vina uz večeru.

„Alkohol je apsolutno toksičan za svaku ćeliju u našem telu. Čak je i umereno ili povremeno konzumiranje zapravo štetno“, upozorava on.

„Dakle, ako toliko radimo na poboljšanju našeg zdravlja, najmanje što možemo učiniti jeste da prestanemo aktivno da trujemo svoje telo“, zaključuje London, piše Bestlifeonline.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.