U trendu

Lek za pušače: Recept za smesu koja uništava želju za cigaretama

Čuvena doktorka Antonina Scipina iz Rusije savetuje svoje pacijente kako da ostave cigarete za samo nekoliko dana.

Ova smesa deluje ubija svaku želju za nikotinom u vašem telu, a priprema je i više nego jednostavna.

Potrebno vam je suvo lišće bokvice (konjska rebra).

Priprema:

Uzmite nekoliko suvih listova bokvice, stavite u teglu i prekrijte s pola litra proključale vode. Pokrijte teglu i ostavite da stoji dva sata.

Tokom dana popiti ceo sadržaj tegle. Konzumirajte svakog dana sve dok vaša želja za pušenjem potpuno ne nestane.

Dokazano je da ova biljka smanjuje potrebu tela za nikotinom.

Ako pijete ovaj čaj sedam dana, videćete koliko se želja za pušenjem smanjuje. Ako pijete čaj mesec dana, najverovatnije ćete prestati da pušite zauvek.

Možete takođe žvakati sveže listove bokvice.

Lekovitost bokvice je ogromna. Potiče iz Evroazije, a arheološki nalazi svedoče da se ova biljka koristila kao lekovito sredstvo još u rimsko doba u Velikoj Britaniji. Čaj od lista bokvice pomaže kod oboljenja disajnih organa i kašlja. Radi još boljeg dejstva, preporučuje se u kombinaciji sa timijanom (majčinom dušicom). Tada je posebno delotvorna kod bronhitisa i astme, pa i kod oboljenja jetre i bešike.

Sirup od bokvice čisti krv. Neverovatna je njena delotvornost i kod svih oblika rana, ujeda otoka, posekotina i plikova. Kada vam se bilo šta od toga desi u prirodi, napravite, ako je moguće oblog, izgnječen i izmrvljen list bokvice stavite na ranu, a zatim previjte gazom, tako da ona duže bude u kontaktu sa kožom, piše “Novi“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar